Een gratis Projectcoördinator? -

Geplaatst door Maaike en Werner op 7 November 2016

#bouwmanagement, #projectontwikkeling, #architecten, #studiebureau, #ingenieursbureau, #macobo, #veiligheidscoördinatie, #bim, #specialetechnieken, #stabiliteit, #epb, #overheid, #engineering, #ipc, #interneprojectcoördinator, #bimcoördinator

Team Macobo Teamleader Bouwmanagement

Macobo is een allround ingenieursbureau, dat met een breed aanbod van bouwkundige studies, uitgevoerd door eigen professionals haar klanten wil ‘ontzorgen’.

Bouwkundig ingenieurs Werner Geentjens is bij Macobo de Interne Project Coördinator van dienst en hij vertelt ons wat dat betekent.

“Net omdat we een ruim pakket van studies aanbieden hebben wij bij Macobo de ‘Interne Project Coördinator’ of korter de ‘IPC’ in het leven geroepen. Er wordt binnen ons bureau immers door meerdere ingenieurs aan 1 project gewerkt. Denk maar aan de ingenieur stabiliteit, de ingenieur technieken, de EPB-deskundige, de infrastructuurontwerpers, de veiligheidscoördinator, enzovoort. Het is de job van Wouter en mezelf om de verschillende studies eerst op elkaar af te stemmen alvorens we met onze resultaten naar de klant, ontwerpers en andere bouwpartners stappen.”

“We zijn ervan overtuigd dat we met deze gratis service de leden van het bouwteam ontlasten van overbodige vergadertijden en onnodige kosten. Reken maar uit wat één enkele vergadering kost als je de knappe koppen rond de tafel telt. Iemand betaalt dat, meestal in een veelvoud.“

“Uiteraard willen we zo ook frustraties vermijden door een moeilijke communicatie tussen de verschillende externe studiebureaus. Net daar ligt het ‘ontzorgen’. De IPC is het contact voor alle leden van het bouwteam en alle betrokken ingenieurs binnen ons bureau. Uiteraard blijven onze ingenieurs ook rechtstreeks bereikbaar voor de bouwheer en ontwerper, dat werkt voor specifieke vragen soms makkelijker. Als er bijvoorbeeld wordt beslist om zonnepanelen op een dak te plaatsen dan wordt dat door ons meteen teruggekoppeld aan de ingenieur stabiliteit, die mogelijk de nodige extra verstevigingen moet voorzien in zijn studie, aan de EPB-verslaggever die zijn EPB-studie ziet wijzigen, aan de veiligheidscoördinator die zijn risicoanalyse voor het postinterventiedossier moet aanvullen.”

”Wij maken volop gebruik van BIM technologie. Building Information Modeling geraakt eindelijk meer en meer geïntegreerd in de bouwsector. Bij dergelijke BIM-projecten zoeken wij samen met onze BIM-coördinator naar knelpunten tussen onze verschillende engineeringsontwerpen. De zogenaamde ‘clashdetections’ geven in een 3D model aan waar de uitvoeringsproblemen zouden liggen. Dat euvel moet verholpen worden en ook wij hebben hierin een sturende functie.”

De IPC garandeert kortom een gestroomlijnde afstemming van de verschillende studies door extra controle en een goede communicatie i.v.m. de planning en de kwaliteit van het werk zowel intern als extern.

Maaike Deverwerre
md@macobo.be
0460 94 21 39

Maaike Deverwerre is Sales, Marketing & Quality Manager bij Macobo. Indien u meer informatie wenst over onze diensten, neem dan contact op met haar.

VOLG ONZE BLOG

Vind je onze posts interessant?
Wil je als eerste verwittigd worden wanneer we weer
wat nieuws te vertellen hebben?

Schrijf dan hieronder in en ontvang onze blogberichten per mail.