Nederlands English

Macobo bouwt voor 100 medewerkers -

Geplaatst door Davy, Maaike en Natalie op 6 Juni 2017

#studiebureau, #macobo, #veiligheidscoördinatie, #bim, #specialetechnieken, #stabiliteit, #epb, #infrastructuur, #bouwakoestiek

2017.06.07 BLOG Macobo bouwt voor 100 medewerkers Large

In de zomer van 2016 nam Macobo haar intrek in een karaktervol gerenoveerd bedrijfspand op de Industrieweg in Tessenderlo. Een jaar later zijn de plannen klaar voor een uitbreiding die in totaal plaats biedt aan 100 medewerkers.

Bestuurder Davy Macquoi vertelt: “Toen we het gebouw anderhalf jaar geleden kochten, hebben we meteen de nodige binnenrenovaties uitgevoerd om zo snel mogelijk het te klein geworden kantoor op de markt te kunnen inruilen. Al na 5 maanden namen we onze intrek in dit fantastisch pand uit 1980, intussen voorzien van de gewenste nieuwste technieken, hedendaags comfort en multimedia tools. Door onze aanhoudende groei en omdat we onze ambities graag hoog houden, smeedden we toen al plannen om de aanwezige platte daken in een latere fase te bebouwen en het pand uit te breiden langs de voor- of achterzijde.”

Natalie Vanderschaeghe, Bestuurder, vult aan: “Voor het ontwerp van deze noodzakelijke uitbreiding wordt samengewerkt met Q-BUS Architectenbureau, één van de eerste Limburgse architectenbureaus die wij kenden die 100% ontwerpt in BIM (Building Information Modeling). Dat vonden we belangrijk omdat ook Macobo volop inzet op 3D engineering. Onze eigen ingenieurs staan uiteraard in voor de technische uitwerking m.b.t. stabiliteit, speciale technieken, akoestiek, EPB en ontwerp van de extra parkeerruimte. Dit moet een voorbeelddossier worden inzake BIM en Virtual Reality belevingen in ontwerpfase. Naast aangename werkplekken voor onze professionals, wordt ook een multifunctionele ruimte voorzien, voor voordrachten en samenkomsten in het kader van onze memberships in diverse vakverenigingen en ons graag opgenomen mentorship voor jonge bouwprofessionals. De bedoeling is dat we de werken kunnen starten begin 2018 en dat we in september van datzelfde jaar ons 10-jarig bestaan kunnen vieren in ons uitgebreide kantorencomplex.”

Maaike Deverwerre
md@macobo.be
0460 94 21 39

Maaike Deverwerre is Sales & Marketing Manager bij Macobo. Indien u meer informatie wenst over onze diensten, neem dan contact op met haar.

VOLG ONZE BLOG

Vind je onze posts interessant?
Wil je als eerste verwittigd worden wanneer we weer
wat nieuws te vertellen hebben?

Schrijf dan hieronder in en ontvang onze blogberichten per mail.