Nederlands English

Studiebureau MACOBO neemt Ingenieursbureau ENGINCON over -

Geplaatst door Maaike op 5 September 2016

#overname, #industriëleengineering, #industrie, #engineering, #specialetechnieken, #stabiliteit, #epb, #veiligheidscoördinatie, #bouwmanagement, #studiebureau, #ingenieursbureau, #infrastructuur, #macobo

2016.09.06 BLOG Overname Engincon

Op de eerste schooldag kondigde Macobo, in hun nieuwe kantoren op de Industrieweg te Tessenderlo tijdens een bijzondere algemene vergadering, een nieuwe overname aan van het Ingenieursbureau Engincon uit Geel.

Engincon biedt, onder leiding van haar zaakvoerder ir. Wouter Geelen, sinds 2009 specifieke hoogwaardige technische studies aan voor de energiemarkt, de industriële- en bouwsector.

“Met het team van Wouter in onze rangen kunnen we nu ook met kennis van zaken en punch de industriële sector bedienen in een specifieke nichemarkt. Denk maar aan de berekening van hoogspanningsinstallaties, masten en allerhande complexe staal- en betonstructuren die in de industriële sector nodig zijn voor de bouw van o.a. productie-installaties. De binnengehaalde extra knowhow betekent een grote meerwaarde voor ons bedrijf en onze klanten” zegt Natalie Vanderschaeghe, bestuurder van Macobo.

Wouter Geelen: “Naast deze bijzondere expertise boden wij met Engincon ook een aantal overlappende diensten aan, zoals stabiliteitsstudies en studies speciale technieken voor projectontwikkelaars en dit met bijzondere aandacht voor vergaand 3D tekenwerk & BIM. Toen onze wegen elkaar kruisten stelden wij vast dat de dynamische manier waarop Macobo zijn projecten aanpakt perfect aansloot bij onze visie. We besloten al snel tot een nauwe samenwerking, waaruit uiteindelijk een opname van ons bedrijf als nieuwe afdeling binnen een performant bedrijf als Macobo een logisch gevolg werd.”

“Wij zijn heel blij met deze overname” zegt bestuurder Davy Macquoi van Macobo. “De Industrie en Petrochemie waren voordien voor Macobo nog een onvoldoende ontgonnen terrein. Met de overname van Engincon worden we van de ene dag op de andere een topspeler in de markt van de industriële engineering. Met de nieuwe dienst ‘Macobo Industrie’, geleid door Wouter Geelen, zullen we bovendien onze reeds aanwezige experts maximaal team-overkoepelend kunnen inschakelen. Zo kunnen onze stabiliteitsingenieurs, onze ingenieurs speciale technieken, evenals onze mensen van ‘Macobo Dubai’ - ons bureau in het Midden-Oosten - worden ingezet ter ondersteuning van het bestaande ingenieursteam dat nu overkomt van Geel naar Tessenderlo.”

“Deze overname kadert perfect in onze expansieve groei die we de voorbije jaren met ons energiek team georganiseerd hebben. Wij zijn steeds op zoek naar uitstekende ingenieurs en interessante overnames in de engineeringsector” vult Natalie Vanderschaeghe nog aan.

Maaike Deverwerre
md@macobo.be
0460 94 21 39

Maaike Deverwerre is Sales, Marketing & Quality Manager bij Macobo. Indien u meer informatie wenst over onze diensten, neem dan contact op met haar.

VOLG ONZE BLOG

Vind je onze posts interessant?
Wil je als eerste verwittigd worden wanneer we weer
wat nieuws te vertellen hebben?

Schrijf dan hieronder in en ontvang onze blogberichten per mail.