Veiligheidscoördinatie

Onze veiligheidscoördinatoren beschikken over de nodige kwalificaties om op de grootste werven de wettelijke veiligheidscoördinatie-opdracht te vervullen. Macobo is actief in deze discipline sedert het van kracht zijn van de wetgeving Tijdelijke en Mobiele Bouwplaatsen. Onze aanpak is innovatief en modern. Dankzij onze eigen ontwikkelde onlinetool voor planning en opvolging garanderen wij een performante veiligheidscoördinatie van uw werf.

Referenties

 • Zandhoven, Residentie Voorschoten
  Zandhoven Viersel 11 app Render 3 Medium

  Formares, projectontwikkelaar in residentieel en industrieel vastgoed, garandeert kwalitatieve bouwwerken door hun marktkennis en expertise. Formares ontwikkelt in Viersel (Zandhoven) dit nieuwbouwproject en schakelde AP/ART Architecten in, die een mooi staaltje van moderne architectuur heeft ontworpen.

  Het complex bestaat uit eigentijdse appartementen en staat voor kwaliteit en duurzaamheid, met veel lichtinval en ruimte voor groen en natuur. Macobo en Formares werken regelmatig samen en voor dit project staan we in voor de studies stabiliteit, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie.

  Foto’s: AP/ART Architecten

  Lees meer
 • Aarschot, 84 woonunits Ter Heide
  Aarschot Ter Heide 1

  Hooyberghs, dochterbedrijf van B&R Bouwgroep, bouwt 84 sociale wooneenheden te Aarschot. Het project bestaat uit een mix van appartementen en woningen en kreeg vanwege zijn ligging de naam Ter Heide mee. De bouw zal gebeuren in twee fases en kwam tot stand binnen een CBO-procedure, een initiatief waarmee VMSW sociale woningen wil laten bouwen door projectontwikkelaars.

  2DVW Architects staat in voor het ontwerp van de gebouwen en Macobo verzorgt de studies stabiliteit, technieken, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie. Ook het ontwerp van de omgevingsaanleg met bijhorende wegenis en riolering gebeurt door Macobo.

  Foto’s: 2DVW Architects

  Lees meer
 • Genk, Parkpaviljoen La Biomista
  VBM GENK BIOMISTA 01 Exterior 2016 12 12 Medium

  Stad Genk heeft er voor geopteerd om het mijnterrein Zwartberg een betekenisvolle nieuwe functie te geven: een artistiek natuurpark. Het wordt een artistiek-toeristische site die erfgoed, hedendaagse kunst en bioculturele diversiteit op een unieke manier combineert.

  Er wordt tevens een parkpaviljoen voorzien, ontworpen door Van Belle & Medina. Naast sanitair en workshopruimte voorziet het paviljoen ook een plek voor dierenverzorging. Macobo staat in voor de studies speciale technieken, EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

  Het gebouw wordt ontworpen in functie van de nodige binnen- maar ook buitenruimte. Een maximale wisselwerking tussen interieur en exterieur worden een extra kwaliteit. Het paviljoen wordt gezien als een link in dit landschappelijke decor. De interventie heeft een impact zowel op de site, infrastructuur, landschap en doorwaadbaarheid.

  Lees meer
 • Herentals, 28 appartementen en dokterspraktijk Sichem's erf
  Macobo Bouwcooerdinatie 17

  Het jonge en dynamische bouwbedrijf 3D Bouw is gestart met een nieuwe projectontwikkeling in de Ernest Claesstraat in Herentals; Sichem’s erf. Het project bestaat uit 28 appartementen en een dokterspraktijk, verdeeld over drie gebouwen. Het project is een goed voorbeeld van hoe we stadskernen in de toekomst trachten te verdichten.

  Koen Dauwen, zaakvoerder 3D Bouw: “Mijn overtuiging is dat Macobo met zijn solide en professionele basis garant staat voor de beste begeleiding van alle participanten in het complexe bouwproces van vandaag. Het totaalpakket dat ze aanbieden en de persoonlijke benadering creëert een aangename werkrelatie en is zonder twijfel een meerwaarde voor de realisatie van ons project. Daar we streven naar een rendabel BEN-project is het belangrijk dat we kunnen rekenen op de expertise die het bureau herbergt. Het afwegen van voor- en nadelen van de te implementeren energiebesparende technieken zijn cruciaal voor het welslagen.”

  km-architecten werd aangesteld voor de architectuur. Macobo verzorgt de bouwcoördinatie; enerzijds de begeleiding van de bouwheer in de ontwerpfase en de coördinatie tussen architect en alle betrokken ingenieurs, alsook de technische bouwkundige opvolging van het project tot en met waterdicht. Anderzijds de ondersteuning en begeleiding van de architect gedurende het ganse bouwproject. Naast de bouwcoördinatie neemt Macobo ook de studies technieken en infrastructuur voor zijn rekening, alsook de veiligheidscoördinatie.

  Lees meer
 • Veilig bouwen aan ‘Scholen van Morgen’
  DBFM Scholen van Morgen Merksem 2

  Scholen van Morgen’ is een PPS (publiek-private samenwerking) tussen AG Real Estate, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse overheid. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 schoolgebouwen. Het bouwprogramma is netoverschrijdend en de betrokken onderwijskoepels GO!, Katholiek Onderwijs Vlaanderen, OVSG en POV hebben een waardevolle inbreng bij de uitvoering van de projecten. In augustus 2011 werd Macobo aangesteld voor de veiligheidscoördinatie ontwerp en verwezenlijking van de projecten op grondgebied van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. De projecten zijn effectief van start gegaan in de zomer van 2012.

  Lees meer
 • Zonhoven, wegwerken gevaarlijke punten en wegvakken
  Veiligheidscooerdinatie Zonhoven 1

  De opdracht kadert in het wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen en omvat de vernieuwing van de Kempische Steenweg te Zonhoven vanaf de verbinding met de Hasseltse Beverzakstraat tot en met het kruispunt met de Heuveneindeweg. Belangrijke wijzigingen t.o.v. de oude situatie zijn het verlengen van de busbaan richting Hasselt en de afslagstrook vanuit Hasselt richting Beringen. Er wordt een ventweg aangelegd voor de handelaars tegenover de Beringersteenweg en het fietspad wordt overal vrijliggend en verhoogd aangelegd. Gelijktijdig met de aanpassingen aan de wegenis wordt er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Macobo staat in voor de veiligheidscoördinatie binnen het raamcontract voor AWV Limburg.

  Lees meer
 • BEN-kantoor B&R Bouwgroep
  BR Kantoren 39

  Het nieuwe bedrijfspand voldoet aan de strenge BEN-eisen (Bijna Energie Neutraal) en is voorzien van zonnepanelen en geothermie. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Macobo verzorgde de Haalbaarheidsstudies, EPB-verslaggeving, Studies Speciale Technieken en de Veiligheidscoördinatie. Er werd o.a. gebruik gemaakt van LED verlichting, zonnepanelen en geometrie. Passief koelen werd specifiek gekozen om een zeer laag E-peil te bekomen. Niet alleen de technieken werden zorgvuldig gekozen, ook de materialen zijn vooraf grondig besproken en berekend.

  Lees meer
 • Droneport: nieuw test- en businesscentrum voor drones
  2016.06.07 Render Droneport

  dbv-architecten en Macobo zijn als winnaar uit de bus gekomen bij de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe test- en businesscentrum voor drones op de voormalige luchtbasis in Brustem. Droneport nv, een samenwerking tussen LRM en stad Sint-Truiden, zal met het nieuwe incubatorgebouw tal van faciliteiten kunnen aanbieden ter ondersteuning van startende bedrijven en onderzoeksinitiatieven uit de dronesector. De nabijheid van het Proefcentrum Fruitteelt biedt bovendien de mogelijkheid om allerlei drone-toepassingen uit te testen op de fruitteelt, waardoor Droneport een unieke positie krijgt in Europa. dbv-architecten staat in voor de architectuur, Macobo verzorgt de studies stabiliteit en speciale technieken, de EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

  Lees meer
 • Diest, 70 wooneenheden en 2 handelspanden De Blekerij
  P2016401 CORES DEVELOPMENT Diest Cam I Visual High Res 20160601

  De Blekerij is een woonproject naar een ontwerp van De Architecten NV met 68 appartementen, 2 eengezinswoningen en 2 handelspanden, verdeeld over 4 gebouwen. Dit nieuw woonproject maakt deel uit van de herontwikkeling van de stationswijk, die de schakel moet worden tussen het station en het centrum van Diest. De bouwwerkzaamheden starten in januari 2017 en de oplevering is voorzien begin 2019. CORES Development is ontwikkelaar van dienst en studiebureau Macobo staat in voor de studies stabiliteit & speciale technieken, de EBP-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

  Lees meer
 • Kontich, 71 assistentie- woningen en dienstencentrum
  Livingin Kontich 4

  Van bescheiden appartementsgebouw tot omvangrijk wooncomplex, B&R Development realiseert groot- én kleinschalige projecten, steeds herkenbaar aan hun onderscheidende architectuur en toegevoegd wooncomfort. Voor dit project koos B&R Development voor een samenwerking met CBA (Crepain Binst Architecture) voor de architectuur en Macobo als ingenieursbureau. Dit project omvat het bouwen van 71 assistentiewoningen, verdeeld over 5 blokken. Er is tevens een dienstencentrum met ondergrondse parking voorzien. Macobo BIMt voor de studies speciale technieken en de stabiliteit. Verder voorzien we de EBP- en ventilatieverslaggeving en de veiligheidscoördinatie ontwerp en verwezenlijking.

  Lees meer
 • Tessenderlo, Doorgangshuis
  3D View 2

  Het Doorgangshuis wordt ontworpen i.o.v. Lions Club Tessenderlo. Q-BUS Architectenbureau is aangesteld als architect en de bouwkundige studies worden uitgevoerd door Macobo. Building Information Modelling (of korter BIM) wordt zowel intern toegepast, om de technieken en stabiliteitselementen onderling af te stemmen, als tussen de bouwpartners zodat het architecturale en de ingenieursstudies op elkaar afgetoetst kunnen worden. Eventuele conflicten worden reeds in ontwerpfase opgespoord en verholpen om te vermijden dat kostbare tijd verloren gaat of extra kosten de kop opsteken tijdens uitvoering.

  Lees meer
 • Tervuren, Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
  Tervuren Afrikamuseum 1

  Macobo verzorgt i.o.v. de Regie Der Gebouwen de veiligheidscoördinatie ontwerp en uitvoering voor de volledige renovatie en het deel nieuwbouw van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en Tervuren.

  Lees meer
 • Leuven, studentenvesting Vineam
  Leuven Studentenresidentie Vineam Speciale Technieken 4

  Vineam is studentenresidentie, gelegen aan de Donkerstraat in Leuven, op minder dan anderhalve kilometer van Campus Gasthuisberg en de meeste faculteiten in het centrum van de stad. Deze luxueuze residentie bestaat uit 15 standaardkamers, 52 comfortkamers en 7 comfortpluskamers. Er is ook een ondergrondse parking met fietsenberging voorzien en tal van voorzieningen om een comfortabele woon- en studeeromgeving te creëren.
  Dit complex wordt als SWO residentie uitgebaat en voldoet bijgevolg in ruime mate aan de kwaliteitseisen opgelegd door de KULeuven.

  Lees meer
 • Heist-op-den-Berg, 45 sociale woningen
  Heist op den Berg 1

  In opdracht van VMSW en in samenwerking met architectenbureau Archiles werken wij diverse studies uit: speciale technieken, EPB, stabiliteit en de omgevingsaanleg. De studie speciale technieken bestaat meer specifiek uit HVAC, sanitair, elektriciteit, verlichting, hernieuwbare energieën en een warmteverliesberekening.

  Lees meer
 • Sint-Truiden, 59 wooneenheden Guldenbodemlaan
  Sint Truiden 45 wooneenheden Gulden Bodemlaan 2

  In opdracht van projectontwikkelaar Liburni hebben wij diverse studies uitgewerkt: speciale technieken, EPB, stabiliteit en veiligheidscoördinatie. De studie speciale technieken bestond meer specifiek uit HVAC, sanitair, elektriciteit, verlichting, hernieuwbare energieën en een warmteverliesberekening.

  Lees meer
 • Tienen, inrichting N3
  Tienen inrichting N3 2

  Macobo verzorgt in het kader van haar raamcontract met Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant de veiligheidscoördinatie voor ontwerp en uitvoering voor de volledige herinrichting van de N3 te Tienen.

  Lees meer
 • Antwerpen, heraanleg Nationalestraat
  Antwerpen Nationalestraat 2

  Macobo verzorgde in het kader van haar raamcontract met de Stad Antwerpen de veiligheidscoördinatie voor ontwerp en uitvoering voor de volledige herinrichting van de Nationalestraat in het centrum van Antwerpen.

   

  Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE