Nederlands English

Staalconstructies

Onze staalingenieurs begeleiden u van idee tot uitvoering voor zowel uw complexe als minder complexe industriële staalconstructies. We begeleiden u voor volledige studies staalconstructies, detailstudies verbindingen, constructie- en productietekeningen, verbindingstekeningen of eindige elementen analyses.

Voor de energiesector spitsen we ons toe op stalen hoogspanningsmasten, alsook steunen en portieken in hoogspanningsposten of metalen ondersteuningsonderdelen voor elektrische hoogspanningsapparatuur. U kan rekenen op onze gedegen ervaring in de sector en kennis van de laatste normen (EN50341)! 

Naast deze specifieke diensten met betrekking tot hoogspanningsmasten, zorgen we ook voor advies en engineering voor andere civiele stalen bouwwerken zoals zendmasten, constructies voor antennes of hoge stalen torens.

Referenties

Waaslandhaven, stoomnetwerk Ecluse

Macobo Referentie Ecluse stoomnetwerk 6

Het stoomnetwerk in de Waaslandhaven werd 'ECLUSE' genoemd, Frans voor 'sluis', omdat het stoom zal doorsluizen van de waste-to-energyplant van Indaver en SLECO naar de bedrijven in de haven. Dit ambitieuze, superstrategische project verduurzaamt de energievoorziening in de Waaslandhaven en verankert de industrie in deze regio. Het zal de bedrijven in staat stellen om naar eigen behoefte warmte af te nemen.

Het stoomnetwerk transporteert de stoom die wordt opgewekt tijdens de verbranding via een geïsoleerde stoomleiding naar de warmteafnemers. Het transport verloopt efficiënt en zonder noemenswaardig verlies door gebruik te maken van oververhitte stoom op hoge druk (40 bar) en temperatuur (400°C).

Via een condensaatleiding loopt het warm water terug naar Indaver/SLECO waar het opnieuw in de stoomketel als voedingswater wordt gebruikt. De leidingen zullen zo'n 5 kilometer lang zijn en worden deels ondergronds, deels bovengronds geplaatst. ECLUSE hanteert voor haar warmteafnemers een principe van solidariteit. Elke afnemer betaalt een uniform transporttarief.

Macobo verzorgt de controle van de civiele engineering voor dit prestigeproject, waarvoor Ecluse vorig jaar de allereerste 'sustainability award' van de Antwerpse havengemeenschap won.

Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE