Omgevingsaanleg

Om de bezoeker goed te ontvangen of een plek te creëren waar mensen graag komen, is een aangename omgevingsaanleg bij uw gebouw van groot belang.  Een sterke ruimtelijke visie vormt de basis van een duurzaam ontwerp in relatie tot zijn omgeving. Bij het ontwerp van een buitenomgeving houden wij rekening met de bestaande landschappelijke structuren, de ruimtelijke context en de doelgroep die er zal vertoeven. Tevens wordt er bijzondere zorg besteed aan de materialen en beplanting.

Macobo ontwerpt buitenruimtes volgens een 3D-model, binnen dewelke alle omgevingsstudies worden uitgewerkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ontwerpsoftware Civil 3D en InfraWorks. We bouwen onze ontworpen omgeving helemaal virtueel op in 3D alvorens het in het echt te realiseren. Hierdoor verkorten we de bouwperiode en vermijden we uitvoeringsfouten met een betere bouwkwaliteit en een betere prijs als resultaat. Voor een optimale samenwerking met de overheidsdiensten werken we voor overheidsopdrachten bovendien met de gekende 3P software.

Referenties

 • Aarschot, 84 woonunits Ter Heide
  Macobo Referentie Aarschot, 84 woonunits Ter Heide

  Hooyberghs, dochterbedrijf van B&R Bouwgroep, bouwt 84 sociale wooneenheden te Aarschot. Het project bestaat uit een mix van appartementen en woningen en kreeg vanwege zijn ligging de naam Ter Heide mee. De bouw zal gebeuren in twee fases en kwam tot stand binnen een CBO-procedure, een initiatief waarmee VMSW sociale woningen wil laten bouwen door projectontwikkelaars.

  2DVW Architects staat in voor het ontwerp van de gebouwen en Macobo verzorgt de studies stabiliteit, technieken, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie. Ook het ontwerp van de omgevingsaanleg met bijhorende wegenis en riolering gebeurt door Macobo.

  Foto’s: 2DVW Architects

  Lees meer
 • Genk, Sportpark De Richter
  Macobo Referentie Genk, Sportpark De Richter

  In 2013 werd een ontwikkelingsschets opgemaakt voor dit gebied, de zogenaamde kern van Bret, die de basis vormde voor de uitwerking van ons technisch ontwerp. Er is een sterke dynamiek merkbaar binnen de kern van Bret: nieuwe voetbalterreinen, nieuwe volleybalhal en aansluiting bij de bestaande kantine. De inrichting wordt opgevat als een tweede publieke centrumcluster binnen Bret, die zowel landschappelijk als functioneel deel uitmaakt van de centrumruimte van Bret. Het uitgangspunt is de creatie van een polyvalente ruimte die enerzijds een ontmoetingsplek zal vormen voor buurtbewoners maar die anderzijds ook nauw aansluit bij de omliggende publieke functies, zijnde de volleybalclub en de scholen De Richter en Bret. Langsheen de noordelijke zijde van het terrein wordt in de lengterichting eveneens een parking voorzien met een parkeercapaciteit van 70 parkeerplaatsen. In het zuidelijk deel is ruimte voorzien voor spelen, ontmoeten en groen. Daarnaast werden ook 3 outdoor beachvolleybalterreinen voorzien.

  Lees meer
 • Herentals, 28 appartementen en dokterspraktijk Sichem's erf
  Macobo Referentie Herentals, appartementen en dokterspraktijk Sichem's erf

  Het jonge en dynamische bouwbedrijf 3D Bouw is gestart met een nieuwe projectontwikkeling in de Ernest Claesstraat in Herentals; Sichem’s erf. Het project bestaat uit 28 appartementen en een dokterspraktijk, verdeeld over drie gebouwen. Het project is een goed voorbeeld van hoe we stadskernen in de toekomst trachten te verdichten.

  Koen Dauwen, zaakvoerder 3D Bouw: “Mijn overtuiging is dat Macobo met zijn solide en professionele basis garant staat voor de beste begeleiding van alle participanten in het complexe bouwproces van vandaag. Het totaalpakket dat ze aanbieden en de persoonlijke benadering creëert een aangename werkrelatie en is zonder twijfel een meerwaarde voor de realisatie van ons project. Daar we streven naar een rendabel BEN-project is het belangrijk dat we kunnen rekenen op de expertise die het bureau herbergt. Het afwegen van voor- en nadelen van de te implementeren energiebesparende technieken zijn cruciaal voor het welslagen.”

  km-architecten werd aangesteld voor de architectuur. Macobo verzorgt de bouwcoördinatie; enerzijds de begeleiding van de bouwheer in de ontwerpfase en de coördinatie tussen architect en alle betrokken ingenieurs, alsook de technische bouwkundige opvolging van het project tot en met waterdicht. Anderzijds de ondersteuning en begeleiding van de architect gedurende het ganse bouwproject. Naast de bouwcoördinatie neemt Macobo ook de studies technieken en infrastructuur voor zijn rekening, alsook de veiligheidscoördinatie.

  Lees meer
 • Westmeerbeek, La Corbeille kmo-, industrie- en retailzone
  Macobo Referentie Westmeerbeek, La Corbeille kmo-, industrie- en retailzone

  In opdracht van projectontwikkelaar Tervia’s staat Macobo in voor het volledige ontwerp van het domein La Corbeille, waarbij er een combinatie van kmo-, industrie- en retailzone wordt ontwikkeld. De site (14ha) van de voormalige conservenfabriek krijgt een hedendaagse invulling. Het duurzame en onderhoudsvriendelijke ontwerp behelst de wegenis, de parkeer- en laadzones en de groenaanleg. Ook de riolering en aanleg van een infiltratiesysteem d.m.v. waterdoorlaatbare klinkers en een buffersysteem (wadi) maken deel uit van de opdracht. Voor de kmo-units stond Macobo ook in voor de EPB-verslaggeving en het ontwerp van de Speciale Technieken voor de Dierenkliniek.

  Lees meer
 • Westerlo, zwembadomgeving en parking
  Macobo Referentie Westerlo, Zwembadomgeving en parking

  Door de uitbreiding van de sportzone met een stedelijk zwembadcomplex diende de omgeving  te worden heraangelegd i.o.v. Gemeente Westerlo. Er werd een multifunctioneel plein aangelegd waarop kan  worden geparkeerd. Betonnen plantbakken met geïntegreerde zitfunctie en lichtstrips begeleiden de bezoeker naar de diverse functies. Meerstammige bomen en boomspots zorgen voor een waardevolle beeldkwaliteit.  Achteraan werd een ruimte voorzien die aansluit bij het terras van het cafetaria met goed zicht op de aanpalende sportvelden. Als overgang naar het aanliggende bosrijke landschap werd een ligweide ingericht om zo de natuurwaarden te benadrukken.

  Lees meer
 • Heist-op-den-Berg, 45 sociale woningen
  Macobo Refentie Heist-op-den-Berg, 45 sociale woningen

  In opdracht van VMSW en in samenwerking met architectenbureau Archiles werken wij diverse studies uit: speciale technieken, EPB, stabiliteit en de omgevingsaanleg. De studie speciale technieken bestaat meer specifiek uit HVAC, sanitair, elektriciteit, verlichting, hernieuwbare energieën en een warmteverliesberekening.

  Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE