Genk, Sportpark De Richter


In 2013 werd een ontwikkelingsschets opgemaakt voor dit gebied, de zogenaamde kern van Bret, die de basis vormde voor de uitwerking van ons technisch ontwerp. Er is een sterke dynamiek merkbaar binnen de kern van Bret: nieuwe voetbalterreinen, nieuwe volleybalhal en aansluiting bij de bestaande kantine. De inrichting wordt opgevat als een tweede publieke centrumcluster binnen Bret, die zowel landschappelijk als functioneel deel uitmaakt van de centrumruimte van Bret. Het uitgangspunt is de creatie van een polyvalente ruimte die enerzijds een ontmoetingsplek zal vormen voor buurtbewoners maar die anderzijds ook nauw aansluit bij de omliggende publieke functies, zijnde de volleybalclub en de scholen De Richter en Bret. Langsheen de noordelijke zijde van het terrein wordt in de lengterichting eveneens een parking voorzien met een parkeercapaciteit van 70 parkeerplaatsen. In het zuidelijk deel is ruimte voorzien voor spelen, ontmoeten en groen. Daarnaast werden ook 3 outdoor beachvolleybalterreinen voorzien.

Bouwheer Stad Genk

Projectteam Macobo

Periode 2013-2016

Studies Publieke Ruimtes
Omgevingsaanleg

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE